kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Cztery pory roku w ogrodzie
2014/2/6 23:00:00

Wiosna

Nareszcie dni stają się dłuższe, a światło i ciepło budzą rośliny ze snu. Jednak marzec często wciąż bywa mroźny, należy więc rozważnie wykonywać zaplanowane prace. W dalszym ciągu folia i włóknina powinny chronić wrażliwe rośliny przed przymrozkami i wiatrem.

Kiedy gleba wyschnie i wyraźnie się rozgrzeje zaczyna się pora wysiewu lub sadzenia wczesnych warzyw, takich jak: marchwi, sałaty czy pietruszki. Warto również poznać zasadę: świeże powietrze wzmacnia. Rośliny przyzwyczajone do ciepła szybko rosną, ale nie są dostatecznie silne. Dlatego hartujmy sadzonki przy każdej okazji. Ciągłe przenoszenie roślin lub wietrzenie szklarni może być nieco kłopotliwe, ale warzywa szybko zrewanżują się imponującym wzrostem – informuje Jarosław Soboń, Ekspert marki GARDENA.

fot. GARDENAW kwietniu nareszcie możemy podziwiać piękno kolorowych kwiatów cebulowych i mamy jeszcze czas na sadzenie wytrzymałych bylin i traw. Możemy również szczepić drzewa owocowe oraz rozmnażać drzewa i krzewy z pędów. Teraz także trawa zaczyna intensywnie rosnąć – należy przygotować się do pierwszego w tym roku koszenia. Można wykorzystać tu np. kosiarkę elektryczną PowerMax 32E. Umożliwia precyzyjne cięcie i doskonałą wydajność oraz gwarantuje lekką pracę przy koszeniu każdego rodzaju trawnika. Warto też wiedzieć, iż trawa pozostała po skoszeniu może przydać nam się do ściółkowania grządek. Można również wymieszać ją z innymi odpadkami ogrodowymi w kompostowniku – radzi Jarosław Soboń.

Strony: [1] [2] [3] [4] następna »

()


 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: ogród, rośliny, sprzęt ogrodniczy, zima


 


 


 

Ta pizza jest jedną z najłatwiejszych, a jednocześnie najsmaczniejszych. Jedyna trudność to "lepienie pieroga", ale nawet niekształtna smakuje znakomicie.»